tiistai 14. syyskuuta 2010

24.8 Tiistai

Lauri oli viiden aikaan hereillä aamulla pari tuntia, mutta minä nukuin sikeästi jet lagista välittämättä puoli kymmeneen! Kyllä 15 tunnin yöunet on poikaa.

Meille ei kuulunut aamiainen ollenkaan ja ostettuna aamupala hotellista olis maksanu 22$ per naama (!!!!!) , joten oli pakko lähteä ettimään ruokaa keskustasta. Liskoja vilisti pihalla jokapuolella, isoja iguaaneja ja pienempiä liskosia kun odotettiin taksia.



Keskustaan maksoi 12$ taksi. Keskusta koostuu kahdesta osasta: Otrobandasta ("toinen puoli") ja Pundasta. Punda on enemmän keskustaa. Puolet jakaa toisistaan kanaali, mistä hinaajat kiskoo isoja rahtilaivoja avomerelle. Otrobandasta Pundaan pääsee kävelemällä avautuvaa ponttoonisiltaa pitkin, tai autolla kiertäen ison ja törkeän korkean sillan kautta. Jos taksilla menee Pundan puolelle, se maksaa jo yli 20$.













Kierreltiin keskustaa (eli Pundaa) ensin ja etittiin löytyiskö Burger Kingiä. Ei löytyny (se osoittautui myöhemmin olevan ihan muualla kun keskustassa, joten ihme ettei löytyny...) ja mentiin ensimmäiseen KFC:n mikä vastaan tuli. Oli vähän kielimuuria ja ei oikeen tiedetty menikö tilaus perille ja millä rahalla maksetaan ja mitä saadaan takasin. Paikalliset puhuu hollantia ja omaa kieltään papiamentua (hollannin, englannin, portugalin ja espanjan sekasikiö) ja ei aina mielellään englantia. Myös valuuttoja on rinnakkain kaksi, USD ja oma valuutta eli Guilden. Ne ei ota mielellään 20$ ja isompaa valuuttaa kun niillä ei ole vaihtorahoja. Tai sitten saa vaihtorahat paikallisena. Siinä onki sitten laskemista, että meneekö oikein.



Aamupala/Lounaan jälkeen istuskeltiin mukavalla Iguana-kahvilan terassilla kanaalin rannalla daiqireita hörppien, siirtyvää siltaa ja rahtilaivoja ihmetellen.













Keskustan jälkeen mentiin meidän hotellin omalle rannalle Hooks Hutiin, mikä oli ihan lyhyen kävelymatkan päässä. Siellä oli myös hieno rantaravintola. (klikkaa linkkiä!)
Mainokset lupaili korallia ja upeita snorklausmaisemia (rannalla toimi myös sukelluskeskus). Veden päällä ranta oli tosi nätti pikkuranta, mutta kun veteen meni, kaikki koralli olli murskattua, tallattua ja kuollutta. Ei löytyny snorklattavaa siis täältä. Ei myöskään menty tälle rannalle enää uudestaan, paitsi syömään Hookkiin monta kertaa!




















Illalla mentiin hotellin Sjalotte-ravintolaan syömään pikku illallinen. Menut käteen saatuamme tajusimme, että tästä ei tule halpa keikka... Vedettiin sitten pitkän kaavan mukaan kolme ruokalajia ja punkkupullo. Loppulasku 168$, fffffuuuuuuu........ Ruoka oli ihan hyvää ja sellasta fine dining pikkupiperrystä. Lauri söi lammasta ja minä kalaa. Jälkkäriksi tosi hyvää suklaakakkua. Ei menty uudestaan...


Ei kommentteja: